![]() |
Administrators :emmnazady | |
| Forum Cari Untung Melalui Jual Beli Mata Wang Asing Dunia |
Not logged | Login
|
|
| Online:There are 7 online. Click here to see more | ||
Register |
Profile |
Private messages |
Search |
Online | Help
| Create a free blog | ||
![]() | ||
|
| ![]() | ![]() |
| Author : | Topic: PANAS! Epoint - Di Sebalik Tabir! (saham tipu) | Bottom |
| emmnazady admin Posts : 10 |
PANAS! Epoint - Di Sebalik Tabir! (Pembongkaran Episod 1) Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Saya disini ingin memaparkan maklumat2 berikut bukannya bertujuan mematahkan semangat korang bagi2 yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia online. Cuma saya ni terpanggil untuk membantu korang-korang semua dengan ilmu saya ada dan yang termampu. Saya sedih, bila pulang ke kampong halaman.. saya terkejut kerana program2 epoint ni dah makin lama melampau dan kadang2 tu melampaui batas dengan mempengaruhi mereka2 ni dengan janji2 kosong yang mereka berikan dengan menyertai program2 epoint yang tumbuh bagaikan cendawan ni. Terus-terang saya katakan memang saya tak kisah laa kalau program2 yang gunakan epoint ni didaftarkan dengan bank Negara ataupun paling tidak tunjukkan bukti2 bahawa fund yang dilaburkan ini betul2 digeneratekan untuk menghasilkan pulangan sepertu yang dijanjikan.. saya pun amat setuju dan sokong. Tapi, majority ataupun boleh dikatakan semuanya program2 yg menggunakan epoint ni berasal dari team yang sama dan yang paling sedihnya ramai2 yang yakin bahawa program2 ini memang berasal dari overseas..kononnya. Ok, bagi sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut sila add saya di YM : shukex@yahoo.com dan kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang apa2 program yang lain sila bagitau. Dan kalau korang nak berdebat tentang maklumat yang saya paparkan pun silakan.. saya akan bagitau macam mana saya dapat kesemua bukti2 dan maklumat ini. Sekian. Wassalam. 1) Domain: winlifund.com Ok program ni paling banyak info yang saya dapat selepas korek guna tools yang saya ada. Berikut ialah history bagi whois domain Winlifund sejak dari 2006-12-24 . Registrant: pnqsolutions B1-03-17, Jalan SR 1/9, Section 9, Taman Serdang Raya, Seri Kembangan, NA 43300 MY Biganet Marketing B3-3-01, Blk 3, Pandan Court Jln Mewah 4, Tmn Pandan Mewah Ampang, NA 68000 MY Administrative Contact: Chan Yee, Lum B3-3-01, Blk 3, Pandan Court Jln Mewah 4, Tmn Pandan Mewah Ampang, NA 68000 MY +1.60122989950 Fax: +1.60122989950 Domain name: WINLIFUND.COM Administrative Contact: ahmad, hamdan pjstar@yahoo.com B1-03-17, Jalan SR 1/9, Section 9, Taman Serdang Raya, Seri Kembangan, NA 43300 MY +1.60192404379 Fax: +1.60389418310 Technical Contact: ahmad, hamdan pjstar@yahoo.com B1-03-17, Jalan SR 1/9, Section 9, Taman Serdang Raya, Seri Kembangan, NA 43300 MY +1.60192404379 Fax: +1.60389418310 Registrar of Record: REGISTERFLY.COM, INC. Record last updated on 20-Dec-2006. Record expires on 21-Dec-2007. Record created on 21-Dec-2006. Domain servers in listed order: DNS1.REGISTERFLY.COM 216.40.47.15 DNS3.REGISTERFLY.COM 204.50.180.55 DNS2.REGISTERFLY.COM 216.40.47.16 IP owner domain ni : 2006-12-22 : 202.71.103.8 2007-02-03 : 202.71.103.8 Ini info yang aku dapat setelah aku korek2 guna TOOL yang aku ada. And cuba korang tengok kat whois tu… ada nama company pnqsolutions. Lepas buat search kat google aku jumpa ni : http://www.pnqsolutions.com/contact.asp Menarik tak? Apa kena-mengena company ni dengan Winlifund? Apsal history Winlifund tertera nama company diaorang? Dahla tertera nama company diaorang.. alamat pon sama. 2) Program baru yang akan launch tak lama lagi : www.dnfund.net Program ni ada 10 website host di dalam server yang sama. Ini ialah domain2 dalam server tersebut : 1) Bodhifellowship.org 2) Brookebanxmusic.com 3) Delightfultreats.com 4) Elliottsadlermusic.com 5) Heidicortezmusic.com 6) Mattwilliamstunes.com 7) Payoffyourstudentloan.com 8) Queenscash.com 9) Quecash.com Seperti yang kita sedia maklum, domain dnfund.net sudah diprivatekan. Tapi, domain2 lain didalam server masih mempunyai data2/whois yang tidak diprivatekan. Dari kajian yang mendalam terhadap website2 tersebut majority website2 tersebut mempunyai WHOIS dari Malaysia. Berikut ialah detail whois yang saya jumpa : Registrant: Jay Lim L36 Citibank Tower Kuala Lumpur, WP 50450 Malaysia Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com) Domain Name: ELLIOTTSADLERMUSIC.COM Created on: 22-Nov-06 Expires on: 22-Nov-07 Last Updated on: Administrative Contact: Lim, Jay L36 Citibank Tower Kuala Lumpur, WP 50450 Malaysia (702) 552-7442 Technical Contact: Lim, Jay L36 Citibank Tower Kuala Lumpur, WP 50450 Malaysia (702) 552-7442 Domain servers in listed order: NS1.WEBHOSTING88.NET NS2.WEBHOSTING88.NET 3) www.eaindex.com Ok, program ni memang kelakar sangat. Coz walaupun orang ramai join.. tapi program ini mempunyai 123 website di dalam server yang sama! Dan salah satu dari website tersebut mempunyai satu website yang seakan-akan program FICAL. Program ini masih belum launch! Lihat disini : http://www.emxfund.com/ Melalui tools yans saya ada juga membolehkan saya periksa history nameserver bagi program EAINDEX ini saya mendapati mereka menggunakan nameserver dari company www.WEBHOSTING88.NET pada tarikh : 2006-09-11 sama seperti program www.dnfund.net yang masih dalam pelancaran. Dan melalui pencarian yang mendalam terhadap webhosting88 ni saya telah berjumpa banyak program2 hyip yang SCAM dulu2 terlibat dengan hosting ini. Dan melalui pencarian yang mendalam saya telah menjumpai alamat whois ini : GetHosted Solutions Danny Goh ( ) +60.122265202 Fax: +60.380706549 D419, Sri Anggerik 1 Jalan Bandar Puchong Jaya Puchong, SELANGOR 47100 MY 4) www.azcapitalclub.com Ok program ni dah scam dah pon. Program ini mempunyai history whois pada tarikh 2007-01-27 yang menggunakan nameserver ezydomain.com . Melalui pemeriksaan terhadap whois lama ezydomain ini ianya terdapat maklumat ini : Cache Date: 2002-10-22 Administrator: Lim Chung Keng keng@web.cc +6.03.56216788 DotCC Limited Lot 3, Jalan SS 13/4, Subang Jaya Ind. Estate KL,WP,MY 47500 Technical Contactor: Lim Chung Keng keng@web.cc +6.03.56216788 DotCC Limited Lot 3, Jalan SS 13/4, Subang Jaya Ind. Estate KL,WP,MY 47500 Cache Date: 2004-12-12 Registrant Contact: Web Commerce Communications Limited Client care (clientcare@webnic.cc) Lot 3, Jalan SS 13/4 Subang Jaya Ind Estate Subang Jaya, Selangor, MY P: +603.56216788 F: +603.56367320 Administrative Contact: Web Commerce Communications Limited Client care (clientcare@webnic.cc) Lot 3, Jalan SS 13/4 Subang Jaya Ind Estate Subang Jaya, Selangor, MY P: +603.56216788 F: +603.56367320 Latest Cache Date: 2007-02-08 Registrant Contact: Web Commerce Communications Limited Client care (support@webnic.cc) Lot 2-2, Incubator 1, Technology Park Malaysia Bukit Jalil Kuala Lumpur, WP, MY 57000 P: +603.89966788 F: +603.89968788 Administrative Contact: Web Commerce Communications Limited Client care (support@webnic.cc) Lot 2-2, Incubator 1, Technology Park Malaysia Bukit Jalil Kuala Lumpur, WP, MY 57000 P: +603.89966788 F: +603.89968788 5) www.abfund.us Untuk program ni, di dalam servernya terdapat 4 website berada dalam server yang sama. Website2 tersebut ialah : Abfund.biz Payit4profit.biz Payit4profit.net Afcapital.biz Kesemua website2 tersebut termasuk www.abfund.us pernah menggunakan nameserver Hknet21.com. Nameserver ini pernah digunakan oleh program SCAM www.azcapitalclub.com . 6) www.jinlicapital.com Program ini mempunyai history yang menyatakan admin yang mengakses server ni melalui IP berikut : 202.71.103.7 ( IP Malaysia ) 7) www.SwissCityFund.com Program ini terdapat 2 website lain yang berada didalam satu server. Website2 tersebut ialah : Powerindexs.com dan Euro-ecash.com 8) www.ecashfinance.com Program ni dalam server dia ada 433 site yang sama2 dalam server dia. 9 ) www.buyebarrel.com Program ni pernah mengunakan namersever Hknet21.com iaitu program yang sama dengan www.azcapitalclub.com dan www.abfund.us 10 ) www.swedenfund.com Di dalam server program ni terdapat 3 website lain didalam satu server. Website2 tersebut ialah : 1) Esuissefund.com Registrant: consultant 1000 mei hwa terrance ampang, kl 110110 MO Registrar: DOTSTER Domain Name: ESUISSEFUND.COM Created on: 12-OCT-06 Expires on: 12-OCT-08 Last Updated on: 12-OCT-06 Administrative Contact: fund, eswiss eswissfundmail@yahoo.com Consultant 1000 mei hwa terrance ampang, kl 110110 MO 0755-7654321 0755-7654321 Technical Contact: fund, eswissfund eswissfundmail@yahoo.com consultant 1000 mei hwa terrance ampang, kl 110110 MO 0755-7654321 0755-7654321 2) Swedenmutualfund.com 3) Uctbank.com Administrative, Technical Contact: nixon, yap nixonyap@hotmail.com 6215 Kuala Lumpur, W.P 52100 MY 6012333333 11) www.Eukgold.com Program ni terdapat 1 lagi website didalam server yang sama. Website tersebut ialah : www.al-arabic.com 12) www.em-pay.com Program ini setelah saya periksa mempunyai whois history bertarikh : 2006-08-16 Registrant: WL Chai P-3-07 Kenanga Apartment Taman Putra Perdana Puchong, Selangor 47100 Malaysia Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com) Domain Name: EM-PAY.COM Created on: 23-May-06 Expires on: 24-May-07 Last Updated on: 23-May-06 Administrative Contact: Chai, WL wlchai@wlcsolutions.com P-3-07 Kenanga Apartment Taman Putra Perdana Puchong, Selangor 47100 Malaysia 60123271103 Technical Contact: Chai, WL wlchai@wlcsolutions.com P-3-07 Kenanga Apartment Taman Putra Perdana Puchong, Selangor 47100 Malaysia 60123271103 Domain servers in listed order: NS1.FNBS.NET.MY NS2.FNBS.NET.MY Itu je lah buat masa ini yang saya kupas. Walau macam mana pon, kepada sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut terhadap apa2 sahaja program yang ada kat luar tu.. ataupun nak dicuss lebih lanjut meh add saya kat yahoo anda : shukex@yahoo.com 0137222286 0127422266 wassalam. ![]() |
|
| ![]() | ![]() |
Get a free forum!
AceBoard Free Forum v 5.3
Download Premium Web Templates!